Курага — продукт, багатий вітамінами, мікроелементами та мінеральними речовинами. У ній міститься вітамін С, який сприяє зміцнення імунітету і відрізняється своїми потужними антиоксидантними властивостями, вітамін А, який у побуті називають вітаміном молодості, активує синтез колагену, таурину і гіалуронової кислоти, а також забезпечує синтез статевих гормонів. Вітамін РР, або нікотинова кислота, що міститься в абрикосах, нормалізує тканинне дихання, бере участь у метаболізмі жирів і білків, гликогенолизе і біосинтетичних процесах. Вітаміни групи В беруть участь в обмінних процесах організму, синтезі гемоглобіну і покращують зір.
У 100 грамах кураги приблизно 225-232 калорії, вміст білків на 100 грам — 3 г, жирів — 0,5 грам, а вуглеводів — приблизно 51-55 грам.
Основні атрибути | |
---|---|
Країна виробник | Узбекистан |
Тип продукції | Сушені |
Культура | Абрикос |
Вага | 500 г |
- Ціна: 155 ₴