У чорному рисі майже в 2 рази більше білків (усього вчені нарахували 18 амінокислот), ніж у звичайному білому рисі, багато клітковини (розчинної та нерозчинної), особливо корисною для травного тракту. А оскільки тибетський рис відноситься до розряду нешліфованих злаків, можна з упевненістю говорити про його користь не тільки для органів травлення, але і для нервової системи. Якщо білосніжна відшліфована рисинка містить багато крохмалю, то зернятко чорного рису, крім багатого арсеналу вітамінів групи B (включаючи ніацин, рибофлавін і фолієву кислоту), може похвалитися високою концентрацією селену, магнію, калію і цинку. Вживання чорного рису також може виявитися корисним для сердечників. Цінну речовину оризанол, сконцентроване в рисовому олії і майже відсутнє в шліфованих зернах, здатне знижувати концентрацію холестерину в крові, полегшити симптоми менопаузи і допомогти мозку впоратися з підвищеним навантаженням. Не дивно, що в чорному рисі вчені також виявили багато вітаміну E. Але навіть не це головне. По кількості антоціанів (клас антиоксидантів) чорний рис може змагатися з такими диво продуктами, як чорниця, червоне вино і червоний виноград, суниця, червонокачанна капуста, червона цибуля і сік червоного апельсина.
Основні | |
---|---|
Вага | 0.3 кг |
Країна виробник | Таїланд |
Користувальницькі характеристики | |
Вид крупи | Рисова |
Упаковка | Дой-пак |
- Ціна: 83 ₴