Девзіра - особливий вид рису білого кольору, що вирощується переважно у Ферганській долині. Його особливість обумовлена спеціальним методом обробки - витримкою від року до трьох перед шліфуванням, з періодичним обполіскуванням водою. У результаті рис набуває специфічний впізнаваний смак і аромат, солодкуватий, з вираженим солодовим відтінком. Також він набуває незвичайний червоно-бурий колір і, що найголовніше, необхідну щільність. Рис девзира дуже важкий, він видає характерний хрускіт при розтиранні його на долоні.
Цей сорт традиційно використовується для приготування справжнього ферганського (узбецького) плову. Рис відмінно поглинає жир і вологу, в результаті рисові зерна буквально просочуються ароматом. Плов, приготовлений з рису девзира, ніколи не перетвориться на кашу - він буде розсипчастим, зернятко до зернятка.
Даний вид рису вимагає тривалого замочування в холодній підсоленій воді, та багаторазового промивання, щоб видалити всю пудру. Але результат коштує витрачених зусиль - одного разу спробувавши справжній ферганський плов з девзіри, Ви надовго запам'ятаєте його запаморочливий аромат і особливий смак.
Рис, який продається у нас, досить великого розміру, зернятка рису рівні, щільні, рівномірно просушені.
Увага! Оскільки цей рис - автентичний продукт, вироблений традиційним способом, він густо покритий рисовою пудрою, в ньому можливі домішки у вигляді дрібних камінчиків. Настійно рекомендуємо просіяти рис перед використанням.
Основні | |
---|---|
Країна виробник | Узбекистан |
Вага | 1 кг |
Користувальницькі характеристики | |
Вид крупи | Рисова |
Упаковка | Дой-пак |
- Ціна: 160 ₴