Кунжутне борошно отримується шляхом подрібнення цілісних насінин сезаму або кунжутної макухи, що залишилася після віджимання масла. Воно не містить глютен і складається більш ніж на 40% рослинного білка, відрізняється ніжно-горіховим смаком і ароматом. Своїм унікальними цілющими властивостями кунжутне борошно зобов'язане своїм хімічним складом, в який входять: вітаміни Е, В1, В2, В5, В6, В9, А і РР, корисні мінеральні речовини: кальцій, калій, магній, цинк, селен, мідь, марганець, залізо, фосфор, натрій, а також амінокислоти, моно-і поліненасичені кислоти, антиоксиданти.
Кунжутне борошно допомагає при захворюваннях шлунково-кишкового тракту, панкреатиту, виводить токсини, сприяє зростанню м'язів і регенерації тканин, позитивно впливає на серцево-судинну, репродуктивну і нервову систему, знижує ризик розвитку цукрового діабету. Таке борошно містить велику кількість кальцію, який сприяє зростанню і швидкому загоєнню кісток після травм і переломів, а також є незамінною профілактикою остеопорозу.
У кулінарії кунжутне борошно використовують для панірування котлет, зраз, биточків, риби. Така паніровка додасть блюдам тонкий горіховий смак і приємний аромат. Також з нього готують млинці, оладки, халву, тахін, кекси, хлібобулочні вироби, східні солодощі, додають в каші, соуси, сир, йогурт, салати.
Енергетична цінність: 462 кКал
Харчова цінність: Білки – 45 г, Жири – 12 г, Вуглеводи – 32 г
Основні | |
---|---|
Країна виробник | Україна |
Вага | 0.5 кг |
Користувальницькі характеристики | |
Культура | Кунжут |
Упаковка | Дой-пак |
- Ціна: 65 ₴