Матча (маття) - це корисний японський зелений чай, листя якого перетерті в порошок.
Маття користується величезною популярністю серед населення в східних, європейських країнах і США, а батьківщина цього напою — Китай. Зелений чай матчу дуже корисний для здоров'я, тому що чайне листя вживаються цілком.
Збір чайного листя дуже довгий і трудомісткий процес. За кілька тижнів до збору врожаю кущі закривають від сонця, щоб листя зібрали в собі всі корисні речовини (хлорофіл, мікроелементи, амінокислоти). Далі найважливіший етап — кожен листочок позбавляють від прожилок і піддають процесу дегідратації, а потім перетирають у дрібний порошок. Ця технологія вирощування і обробки листків дозволяє зберегти важливий антиоксидант эпигаллокахетин, якого у сто разів більше, ніж у звичайному зеленому чаї.
Чай матчу благотворно впливає на організм:
• зміцнює імунітет і відновлює захисні функції;
• антиоксиданти запобігають руйнуванню клітин, зупиняє процеси старіння і зберігає молодість;
• заряджає енергією на весь день і бадьорить краще, ніж кава;
• сприяє кращій мозкової активності;
• заспокоює нервову систему та нормалізує емоційний стан;
• прискорює метаболічні процеси і допомагає спалювати зайві калорії;
• швидко виводить шкідливі шлаки, метали і токсини;
• захищає і зміцнює серцево-судинну систему
Листя матчу вживають не тільки у вигляді чаю, також його додають у випічку, зубні пасти, креми, маски і інші косметичні засоби.
Щоб повністю насолодитися смаком і ароматом чаю, потрібно дотримуватися кількох важливих правил:
1. чай потрібно заварювати в тій чашці з якої будуть пити. Краще вибрати посуд з кераміки або фарфору.
2. воду для заварювання потрібно нагріти до 70-80 градусів
3. далі потрібно змішати разом порошок і воду, на 1 чайну ложку чаю - 50 мл води.
4. чаю потрібно настоятися 1-2 хвилини і далі збити віночком вміст до пінки. Продаються спеціальні бамбукові віночки для чайної церемонії, але можна використовувати стандартні кухонні віночки.
Якщо ви любите напої легші, то можна приготувати смачний матча-латте. Процес такий же, просто потрібно в кінці додати підігріте до 80 градусів і збите до пінки молоко коров'яче, кокосове, мигдальне, соєва, вівсяне та інші).
Основні | |
---|---|
Країна виробник | Китай |
Тип чаю | Зелений чай |
Вага | 50 г |
Упаковка | Дой-пак |
- Ціна: 105 ₴