Справжні грецькі оливки "Каламата" в оливковій олії першого холодного віджиму від бренду "ILIDA"
Греція - одна з головних країн з вирощування оливок і експорту оливкової олії в світі.
Грецьку кухню неможливо уявити без оливок і це не дивно, адже більше сотні сортів цих дерев вирощують в країні.
Вважається, що самі стиглі і смачні оливки ростуть в регіонах біля міст Амфисса, Каламата, Ліанолія та інших.
Оливки сорту "Каламата" мають насичений смак, адже для них відбираються самі зрілі плоди.
Вони мигдалеподібної форми, розмір оливки від 1 до 2.5 см, а колір - темно-фіолетовий.
З цього сорту оливок роблять дуже смачне блюдо прованської кухні - тепенада.
Тепенада - це густий соус, або паста з оливок і анчоусів. Пасту подають до аперитиву, його можна намазувати на хліб, або тости, а також додавати до нарізаним свіжим овочам.
Плоди оливкового дерева дуже корисні, вони містять мінерали фосфор, калій і залізо; вітаміни групи В, А, С і Е, а також пектини, амінокислоти линоленовую і олеїнову кислоти.
Користь оливок для здоров'я:
• виводить токсини;
• знімає напругу, покращує роботу нервової системи;
• підвищує рівень гемоглобіну в крові;
• запобігає утворенню тромбів;
• зміцнює серцево-судинну систему;
• відновлюють кишкову мікрофлору і покращують перетравлення їжі;
• загоює мікротріщини в шлунково-кишковому тракті.
Основні | |
---|---|
Країна виробник | Греція |
Упаковка | Жерстяна банка |
Вага | 0.45 г |
Виробник | ILIDA |
- Ціна: 338 ₴