Бальзамічний оцет Модени- це дійсно унікальний в своєму роді продукт
Бальзамічний оцет - одна з найпопулярніших приправ для салатів, маринадів, м'яса та інших страв. Дослідження показують, що бальзамічний оцет має найнесподіваніші корисні властивості для організму людини
Історія бальзамічного оцту йде корінням в глибоку старовину: вперше виварювати виноградний муст додумалися древні римляни. Одержаний продукт називався сапум і використовувався як ліки і як приправа. Починаючи з XI століття виробництво цього продукту пов'язане з Моденою і двором династії Есте.
Бальзамічний оцет з Модени роблять із суміші частково ферментованого і вивареного виноградного мусту. Для цього використовується тільки виноград сортів Ламбруско, Санджовезе, Треббіано, Альбана, Анчеллотта, Фортан і Монтуно.
Традиційний бальзамічний оцет містить велику кількість вітамінів А, С і групи В. Також він багатий мікроелементами, необхідними організму, такими як кальцій, калій, фосфор і залізо. Поліфеноли, що входять до його складу, надають йому сильні антиоксидантні властивості.
Помірне вживання оцту може допомогти запобігти розвитку як онкологічних захворювань, так і патологій серця. А наявність вітамінів групи В допомагає стабілізувати нервову систему і поліпшити діяльність мозку. Не варто забувати і про корисні властивості бальзамика, завдяки яким він став відомим і отримав свою назву - антибактеріальні. Саме завдяки цим властивостям стимулюється травлення, пригнічується патогенна мікрофлора і відчувається загальне благотворний вплив на організм. Косметологи також не обійшли своєю увагою цю дивовижну приправу,і широко використовують її в рецептах омолоджуючих засобів, антицелюлітних продуктів і лікарських засобів для волосся.
Він містить невелику кількість калорій і зовсім не містить жирів. Більш того у бальзамічного оцту є додаткові сприятливі для здоров'я властивості.
Основні | |
---|---|
Країна виробник | Італія |
Тип | Бальзамічний оцет |
Упаковка | Скляна пляшка |
Об`єм | 500 мл |
- Ціна: 105 ₴