Калорийность пекана очень высока. Всего 200 г съедобной части плодов дают около 1700 калорий, что превышает половину дневной потребности в них человека.
Пекан состоит на 70% из жиров, на 11% из белка, на 14% из сахаров, благодаря чему пекан рекомендуется при усталости и отсутствии аппетита. Пищевое масло пекана, напоминающее по вкусу и запаху оливковое.
Пекан содержит витамины А,В,С,Е, железо, кальций, фосфор, магний, калий, цинк.
Одна з різновидів вітаміну Е, яку містить горіх-пекан, здатна стримувати ріст ракових клітин. До такого висновку прийшли дослідники з університету Пердью в Індіані. Доведено, що препарат гамма-токоферол, виготовлений в лабораторних умовах та містить згадану різновид вітаміну Е, умертвляє хворі клітини, залишаючи лише здорові. Вчені мають намір використовувати це відкриття для лікування раку легенів і простати.
Пекан багатий джерело дубильної кислоти, вітаміну Е; горіхи пекан також мають протираковими властивостями. Якщо є їх в маленьких кількостях можуть знизити рівень холестерину. У пекане більше калорій і поліненасичених жирів, ніж в інших горіхах (70%), тому його потрібно вживати помірно (по ложці п'ять разів на день) замість жирних продуктів, а не додавання до них.
Горіх пекан рекомендують при авітамінозі, відсутності апетиту, втомі, недокрів'ї, він добре регулює рівень тестостерону в крові і благотворно впливає на статеву систему.
Основні | |
---|---|
Тип | Пеканы |
Фасовка | Пакет |
Вага | 0.25 кг |
- Ціна: 205 грн.