Калорійність пекана дуже висока. Всього 200 г їстівної частини плодів дають близько 1700 калорій, що перевищує половину денної потреби в них людини.
Пекан складається на 70% з жирів, на 11% з білка, на 14% з цукрів, завдяки чому пекан рекомендується при втомі і відсутності апетиту. Харчове масло пекана, що нагадує за смаком і запахом оливкова.
Пекан містить вітаміни А,В,С,Е, залізо, кальцій, фосфор, магній, калій, цинк.
Одна з різновидів вітаміну Е, яку містить горіх-пекан, здатна стримувати ріст ракових клітин. До такого висновку прийшли дослідники з університету Пердью в Індіані. Доведено, що препарат гамма-токоферол, виготовлений в лабораторних умовах та містить згадану різновид вітаміну Е, умертвляє хворі клітини, залишаючи лише здорові. Вчені мають намір використовувати це відкриття для лікування раку легенів і простати.
Пекан багатий джерело дубильної кислоти, вітаміну Е; горіхи пекан також мають протираковими властивостями. Якщо є їх в маленьких кількостях можуть знизити рівень холестерину. У пекане більше калорій і поліненасичених жирів, ніж в інших горіхах (70%), тому його потрібно вживати помірно (по ложці п'ять разів на день) замість жирних продуктів, а не додавання до них.
Горіх пекан рекомендують при авітамінозі, відсутності апетиту, втомі, недокрів'ї, він добре регулює рівень тестостерону в крові і благотворно впливає на статеву систему.
Основні | |
---|---|
Тип | Пеканы |
Фасовка | Пакет |
Вага | 0.1 кг |
- Ціна: 85 грн.