Ягоди ялівцю, як і сам хвойний чагарник, на якому їх можна виявити, – унікальний продукт. Адже всі його корисні якості складно перелічити. Причому люди з давнини вважали ялівець не тільки ліками, а й магічним рослиною.
Користь ягід проявляється в кулінарії, де вони використовуються в якості ароматичних приправ, а також у лікеро-горілчаному виробництві, де виготовляються ялівцеве пиво і горілка. Існує тільки один різновид – ялівець козацький, який абсолютно непридатна в їжу. Його корисні властивості обмежуються лише декоративними функціями в облаштуванні.
У ялівці також міститься речовина кедрол, без якого немислимо сучасне мистецтво парфумерії, оскільки його основною функцією є фіксація запахів. Не кажучи вже про ароматичних маслах, що добуваються з рослини. По корисним властивостям цієї речовини можна писати багатотомні трактати. Ялівцеві плоди багаті мінеральними речовинами, але головне скарб ягід – це ефірна олія, концентрація якого досягає 2%.
Основні атрибути | |
---|---|
Країна виробник | Україна |
Тип продукції | Сушеные |
Культура | Можжевельник |
Вага | 500.0 (г) |
- Ціна: 235 грн.