Куркума це трав'яниста рослина сімейства Імбирні, кореневища куркуми використовують як лікувальний засіб, а також як приправу і натуральний барвник.
Корінь куркуми висушують і подрібнюють, при цьому природний яскраво-оранжевий колір кореня зберігається, колір страв поліпшується. Смак кореня куркуми слабо-гострий, з ніжним горіховим присмаком.
В хімічний склад кореня входять вітаміни В1, В2, В5, В6, В9, В12, С, Н і РР, бета-каротин, а також корисні речовини: калій, кальцій, магній, цинк, селен, мідь, марганець, залізо, йод, фтор, фосфор і натрій.
Эта специя способна улучшить иммунитет, нормализовать вес, избавить от кашля, повысить количество лейкоцитов в крови. Польза куркумы также в ее антибактериальном и антисептическом действии. Она действует как антибиотик, который не нарушает микрофлору ЖКТ и не влияет разрушающе на печень. При приеме куркумы улучшается деятельность внутренних органов и стимулируется пищеварение, нормализуется уровень сахара и холестерина в крови, она оказывает положительное влияние на репродуктивную систему. Также её добавляют в разные маски для лица, тела и волос.
У кулінарії куркуму додають в супи, випічку, м'ясні, рибні і овочеві страви, напої, десерти, в суміш каррі. Перед використанням корінь перемелюють до потрібних розмірів.
Енергетична цінність: 325 кКал
Харчова цінність: Білки – 12.7 г, Жири – 13.8 г, Вуглеводи – 58.2 р
Основні | |
---|---|
Країна виробник | Індія |
Тип спецій | Куркума |
Упаковка | Дой-пак |
Вага | 0.5 (кг) |
- Ціна: 120 грн.